cvmcDijous, 23 de febrer, a les 10.30 del matí comencen les entrevistes amb els tres candidats a presidir la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), primer amb Salvador Enguix, a les 11.30 amb Josep Ramon Lluch i a les 12.30 amb Empar Marco.

Un cop finalitzades les entrevistes, van començar les votacions, que, per tal d’agilitzar els tràmits, només van comptar amb dos dels tres candidats, ja que es va decidir excloure Salvador Enguix, que va obtenir la puntuació més baixa en la baremació. Aquesta exclusió, però, no va facilitar les coses, les votacions acabaren totes amb empat a quatre i una abstenció. Calia que el candidat escollit tinguera sis dels nou vots en joc.

Després de diversos intents, i per tal de desencallar la situació, es va decidir fer una pausa de quatre hores i reprendre les votacions a les 21.00 del mateix dijous. A aquella hora, tot va seguir igual, el mateix resultat, empat a quatre i una abstenció. Es veu que Enrique Soriano, president del Consell, va haver d’intervenir per tal de fer veure que qui no sortia escollit cap dels candidats, hi hauria que repetir tot el procès i començar de zero, amb el conseqüent retràs en la posada en marxa de la nova ràdio i televisió pública.

Així doncs, finalment, Empar Marco va ser l’escollida amb els sis vots necessaris, dues abstencions i un vot per a Lluch. Empar Marco és filòloga, va treballar a Canal 9 i a Ràdio 9, va ser delegada de La Vanguardia i de l’Avui i, fins ara, era la delegada de TV3 al País Valencià. Conjuntament amb Esperança Camps va escriure la novel·la Vertigen, una història que té com a rerefons l’antiga RTVV.

Neeo.es

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.