tv3Nit especial sobre la postveritat a TV3, en directe des del CCCB, dins el Docs Barcelona.

Els Serveis Informatius i el «Sense ficció» han unit esforços per abordar un tema de plena actualitat: les notícies falses i la manipulació de l’opinió pública que es pot fer des de les xarxes socials. Es tracta d’aclarir què és aquest fenomen del qual tothom parla, la postveritat, des d’una clara voluntat de servei públic. «Veritats de mentida» analitza la relació que tots tenim amb la mentida i amb la veritat.

La nit començarà amb l’emissió del «Sense ficció» especial «Veritats de mentida», un documental amb direcció de Montserrat Besses i realització de Marc Rodríguez Puig.

Després del documental especial del «Sense ficció», i en directe des del CCCB, on s’està celebrant el DOCS Barcelona, el Festival Internacional de Documentals, començarà «Veritats compartides», la segona part de la nit, presentada per Pere Bosch i Montserrat Besses.

Durant una hora, aproximadament, diferents elements entraran en joc: s’establirà una relació directa amb els telespectadors per tal de distingir, per exemple, fotografies reals de fotografies falses. Es donaran diverses informacions i consells pràctics per saber distingir missatges enganyosos que ens arriben quotidianament i es debatrà sobre conceptes i situacions que s’hauran plantejat al documental.

Amb Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes; Manuel Armayones, investigador dels estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació i director de l’e-Health Center de la UOC; Norbert Bilbeny, filòsof, i Eva Domínguez, periodista i professora de Comunicació Estratègica Digital de la UPF.

Dimarts, 23 de maig, a les 21.55

Nota de premsa

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.