«Merlí», la sèrie original de Televisió de Catalunya produïda per Veranda TV, amb idea i guió d’Hèctor Lozano i direcció d’Eduard Cortés, serà una de les protagonistes de la nova graella de la temporada tardor-hivern d’À Punt. A partir del 29 de setembre, Merlí Bergeron (Francesc Orella) farà trempar amb la filosofia des de la pantalla de la televisió valenciana acompanyat dels seus peripatètics.

«Merlí» serà un dels plats forts dels diumenges juntament amb «69 raons», un programa sobre educació sexual i afectiva per als joves. El primer d’aquestes característiques que s’estrena en els mitjans públics valencians presentat per Lara Avargues, psicòloga i sexòloga amb una llarga trajectòria en la direcció de tallers formatius per a estudiants.

«Merlí», que s’emetrà en la seva versió original, s’afegeix a l’espai de col·laboració obert entre TV3 i À Punt, que es va iniciar amb la posada en marxa del projecte del telefilm «La dona del segle», una producció de Televisió de Catalunya, Distinto Films, RTVE, en coproducció amb Voramar Films i À Punt Mèdia, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest espai es va ampliar al juny amb «Favorits», una coproducció de TV3, À Punt Mèdia i IB3 amb la col·laboració de Createl, SL, el primer programa coproduït per les tres cadenes.

Netflix té els drets per emetre la sèrie a Espanya, EUA i els països de l’Amèrica Llatina.

La sèrie

El professor de filosofia Merlí Bergeron tria un grup d’alumnes de batxillerat per ser els peripatètics del segle XXI. Com si es tractés d’un nou Aristòtil, Merlí els ensenya a qüestionar les coses, a reflexionar… Però el seu caràcter irònic i irritant és polèmic dins de l’institut, perquè no tots els professors estan disposats a aguantar les seves manies… Ni tampoc el seu fill, l’alumne més difícil que ha tingut mai, i amb qui intentarà recuperar la relació.

El Merlí ressuscitarà per als alumnes Sòcrates, Hume, Nietzsche i altres figures de la història del pensament… I els ajudarà, no sense conflictes, a resoldre els seus problemes quotidians.

«Merlí: sapere aude», l’esperit de «Merlí» continua viu

Un acord entre Movistar+ i TV3 ha permès la continuïtat de «Merlí», garantint així una vida nova per a la sèrie d’èxit, que es podrà seguir en exclusiva a Movistar+ a partir de finals del 2019. TV3 l’oferirà un any després de l’estrena. Com totes les sèries de producció original, «Merlí: sapere aude» estarà disponible sencera sota demanda en exclusiva a Movistar+.

«Merlí» és una sèrie original de Televisió de Catalunya produïda per Veranda TV. Les tres temporades que va durar es van emetre amb un gran èxit per TV3, en «prime time», amb quotes de pantalla de més del 22%. Ara arriba «Merlí: sapere aude», una aposta de producció de Movistar+ amb la col·laboració de TV3 que mantindrà l’essència de la sèrie.

«Merlí: sapere aude» està creada pel mateix Héctor Lozano i produïda per Veranda TV amb el mateix equip creatiu i tècnic de les temporades anteriors, per garantir-ne el segell «Merlí», que va agradar tant als seguidors de la sèrie original.

N. P.

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.