Febrer ha arribat amb novetats per als canals de la CCMA, almenys tècnics, si més no. Al llarg de la setmana passada hem pogut comprovar com el senyal dels canals de la Corporació Catalana han tingut canvis qualitatius… al web.

De fet, els senyals «terrestres» de TV3 i d’Esport 3 han passat a emetre en alta definició a travès d’Internet, de forma que Esport 3 es pot seguir en definició estàndar a la TDT però en alta definició per Internet. També han passat a emetre en HD els senyals de TV3 CAT i del 3/24, en aquest cas, però, de forma reescalada, almenys pel moment.

Fa unes setmanes també vam poder comprovar com el senyal de TV3CAT es desdoblava en dos senyals diferents, un per a dins d’Espanya i un altre per al mercat internacional. Aquest fet ha comportat que, en entrar als directes, ja sigui al web o a les apps oficials, el senyal de TV3 que s’hi pot veure sigui diferent segons des d’on hi accedim.

Des de Catalunya:
TV3 HD (1920×1080)
TV3 CAT HD (1964×1080) [senyal Espanya] – reescalat

A Espanya, però fora de Catalunya:
TV3 CAT HD (1964×1080) [senyal Espanya] – reescalat

Fora d’Espanya:
TV3 CAT HD (1964×1080) [senyal internacional] – reescalat

A més, com dèiem, el senyal d’Esport 3 també ha passat a emetre en HD, mentre que el Súper 3 / 33 segueix en definició estàndar.
Com es pot observar en els paràmetres de resolució dels canals de TV3CAT es dóna el fet que només es poden seguir en la màxima qualitat en dispositius que acceptin resolucions 4K, i el mateix succeeix amb el 3/24 (amb la mateixa relació d’aspecte), ja que superen la resolució HD (1920×1080) i només els aparells que tinguin una resolució superior poden accedir al flux que ofereix major qualitat, un paràmetre que esperem corregeixin aviat.

És de suposar que els nous senyals HD s’oferiran als operadors de televisió de pagament que difonen actualment els canals de la CCMA tant a Catalunya com a Espanya i a l’internacional, i que en breu els canals de TV3 CAT oferiran una qualitat HD nativa.

També cal dir que les emissions en «directe» dels canals per Internet només incorporen una pista d’àudio i que en cap cas no es poden seguir les emissions en versió original, cosa a tenir en compte desprès de les polèmiques recents amb l’emissió de la sèrie Altsasu i el doblatge de les sèries.

Neeo.es

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.