Aquest dimecres, a partir de les 23.00h, À Punt recupera un dels cinc concerts que l’Institut Valencià de Cultura (IVC) va organitzar el trimestre passat a València, Castelló, Alacant i Alcoi per a commemorar el 25é aniversari de les “vacances” de l’artista alcoià.

El Teatre Principal de València va acollir els dies 18 i 19 de desembre passat els dos primers concerts, que reuniren en un mateix escenari Toti Soler, Miquel Gil, Júlia, Clara Andrés, Tardor, Tesa, Smoking Souls, El Diluvi, Jonatan Penalba, Pep Mirambell, Prozak Soup, Mireia Vives i Borja Penalba, Andreu Valor i Pau Alabajos, tots ells versionant temes d’Ovidi.

Aquest dimecres, À Punt el recupera per a oferir-lo en diferit a la seua audiència com a homenatge a Ovidi Montllor, que va faltar el 10 de març de 1995 a Barcelona. Ovidi Montllor era un artista compromés que va captivar la seua generació i que ens ha deixat un llegat creatiu inabastable.

La direcció escènica dels concerts ha anat a càrrec de Rafa Jordán i, pel que fa a la direcció musical, l’ha duta a terme el pianista Vicent Colonques, mentre que la banda base que acompanyarà als artistes està formada per Hèctor Tirado, Alessandro Cesarini i Tico Porcar. Els curts audiovisuals que acompanyen els concerts són de Xavier Cortés i Carolina Miralles, de Visual Crea Estudi Alcoi. Els audiovisuals han anat a càrrec d’Òscar Piera, de Tresdeu Media, mentre que la il·lustració del cartell és de l’artista Rebeca Valenciano, amb disseny gràfic de Josep Navarro.

‘La València de los sentidos’ de Manuel Vicent

A continuació, a les 00.15h, s’emetrà el documental La València de los sentidos, de l’escriptor i periodista Manuel Vicent en el dia del seu 85 aniversari.

Manuel Vicent, a través dels seus escrits, ens mostra la seua terra: des dels paisatges de la plana de Castelló fins a la Vilavella, el seu poble natal, passant per València capital, Dénia -on té la seua casa- i l’illa de Tabarca. Així mateix, l’escriptor ens parla de la gent valenciana: agricultors, recol·lectors de taronges, artesans fallers, pescadors de Dénia… Un passeig de 53 minuts que desperta els cinc sentits de l’espectador.

Manuel Vicent és llicenciat en Dret i Filosofia i Lletres per la Universitat de València i també en Periodisme per l’Escola Oficial de Madrid.

Vicent va començar la seua carrera en el periodisme en la revista Triunfo, després va ser columnista polític en el periòdic Madrid, treball que va continuar anys més tard en El País. Compagina la seua labor literària amb el seu treball com a galerista d’art. Algunes de les seues novel·les han sigut portades al cinema i per elles ha obtingut nombrosos premis, entre ells el Nadal el 1987 i l’Alfaguara els anys 1966 i 1999.

És autor de novel·les, relats curts, teatre, biografies i llibres de viatges. D’entre la seua obra caldria destacar títols com a Tramvia a la Malva-rosa (1994) —que va ser adaptat al cinema—, Son de mar (1999), La novia de Matisse (2000), El azar de la mujer rubia (2013) i l’últim publicat el 2020, Ava en la noche, per esmentar alguns de la seua bibliografia.

Dimecres, 10 de març, a partir de les 23.00h

N. P.

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.