El pròxim 10 de juny es compleixen 3 anys de l’inici de les emissions regulars de la nova televisió valenciana À Punt, després d’haver començat les emissions en proves el 25 d’abril de 2018.

Per tal de celebrar aquesta efemèride, À Punt Mèdia ha preparat un programa especial, presentat per Lluís Cascant i Àlex Blanquer, produït per CreaConcepto, i on es donaran cita les principals cares de la cadena i es farà un repàs als millors moments que s’han vist al llarg dels tres anys de vida de la cadena, sense que hi falte el bon humor.

Molta gent pot preguntar-se per què se celebren els 3 anys i no esperar-se als 5… doncs perquè cada any que passa representa recuperar cada any que no vam tindre mitjans de comunicació públics en la nostra llengua, perquè cada any que passa és un any de reafirmació, perquè cada any que passa és un any d’intentar fer les coses el millor possible i d’estar orgullosos de la faena ben feta i perquè cada any d’À Punt ens recorda que vam tindre uns anys que no vam tindre mitjans públics propis.

Com dèiem, À Punt va començar les seues emissions el 10 de juny de 2018, quan ningú havia sentit a parlar mai d’una possible pandèmia. Des d’aleshores ha tingut el repte de recuperar l’àmbit audiovisual que va quedar esborrat quan el 29 de novembre de 2013 es van apagar de forma abrupta els senyals d’RTVV. Un temps que calia recuperar amb una tasca difícil amb l’aparició de nous actors en el mercat, com ara NetflixPrime VideoHBO Filmin, que han canviat els costums de tots.

La nova televisió tenia el repte de consolidar un star system mediàtic, els professionals del qual van haver de dedicar-se a altres coses o traslladar-se a altres comunitats per tal de poder seguir treballant, però no a la seua terra. Al llarg d’aquests tres anys hem tornat a veure cares conegudes, com les de Victoria Maso, Joan Carles Fortea, Joan Espinosa, Clara Castelló, Carolina Ferre, entre d’altres… però també hem conegut cares noves, com Lluís Cascant i Àlex Blanquer, que han estat triats per a conduir aquest programa especial. També s’han recuperat referents en la ficció, com L’Alqueria Blanca, que ha suposat un retrobament entre el públic i el canal de televisió.

El futur d’À Punt exigeix fer el millor possible amb el pressupost que té, provinent dels pressupostos de la Generalitat, però també per la via publicitària.

Gràcies a À Punt els habitants del País Valencià han pogut tornar a tindre una visió del que passa pel món… en valencià i amb una perspectiva valenciana, per veure com ens afecten les decisions que prenen els que ens governen, però també ens hem pogut tornar a distraure en valencià, riure en valencià i, en definitiva, saber el que passa a casa nostra, en valencià.

Héctor Prades

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.