Dissabte, 5 de juny, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, i el 33 emetrà a partir de les 22.00, conjuntament amb IB3, el documental “Metamorfosi”, de Nova Ami i Velcreow Ripper.

La capacitat de la natura i de la gent per transformar-se radicalment és innata i forma part de la nostra evolució. Només cal mirar l’exemple de les papallones monarca. Però per canviar d’una manera dràstica, generalment t’hi has de veure forçat. Les evidències del canvi climàtic a la Terra i els seus perills ja han començat a provocar transformacions. Hi ha moltes iniciatives que es replantegen les prioritats de la societat, l’ús dels recursos i l’organització de la vida quotidiana. Cal observar el mal que s’ha fet, afrontar-lo i mirar d’atenuar i revertir els estralls del temps que ja s’han començat a patir per tot el món.

“Metamorfosi” és un documental que aporta una nova narrativa al voltant del canvi climàtic i ofereix un profund missatge d’esperança. Aquest treball de Nova Ami i Velcrow Ripper pren el pols a la Terra i és testimoni d’un moment en què s’està vivint un canvi profund, la pèrdua d’un món i el naixement d’un altre. A partir d’una impressionat marea d’imatges, “Metamorfosi”, obre un camí des del present fins al futur i ofereix una nova visió per a la humanitat i el món, tal com el coneixem.

El documental és una coproducció de Clique Pictures, Transparent Film i National Film Board of Canada, amb la participació de Canada Media Fund i Ontario Media Development Corporation, en associació amb TVO i Knowledge Network.

A més, ha rebut diversos premis, entre els quals l’any 2019 el premi del públic a la secció Impacte de l’Another Way Film Festival. I en el 2018 va participar a diferents festivals, com el Santa Barbara International Film; el DOXA Documentary Film Festival; el  DOCLANDS; l’Edinburgh International Film Festival, el Shanghai International Film Festival, el FIN Atlantic International Film Festival o el Crossroads Festival for Documentary Film y Discourse Graz/Austria.

Dia mundial del Medi Ambient

El Dia Mundial del Medi Ambient (World Environtment Day) se celebra el 5 de juny, des dels seus inicis, l’any 1974. La finalitat és crear consciència i respondre amb accions davant dels temes més preocupants com la contaminació marina o l’escalfament global.

N. P.

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.