La Família del Super3 dirà adeu a tots els seu seguidors el dissabte 19 de juny, en una programació conjunta que s’emetrà simultàniament a TV3 i al canal Super3. A partir de les 12.30, es podrà veure per primer cop a la televisió l’últim espectacle de la família, «L’illa de les tortugues», que es va representar en diferents llocs de Catalunya entre el 2018 i el 2019. A l’espectacle, la Nenúfar, la Matoll, l’Àlex, el Pau, el Fluski, el Dan, la Pati Pla, el Sr. Pla i el Rick protagonitzen una història plena de música i aventures, centrada en valors com la sostenibilitat, el respecte per la natura, el treball en equip i la confiança en els altres.

Tot seguit, es podrà veure un programa especial al plató, en què els personatges de la Família del Super3 recordaran d’una manera molt especial tot el que han viscut aquests últims 15 anys al costat dels súpers.

Les plataformes digitals del Super3 (super3.cat, app Super3 vídeo i televisió intel·ligent) i el canal de YouTube acolliran també durant aquests dies, i de manera permanent a partir de l’emissió del final, un recull del millor de la història de la Família del Super3. Es tracta d’un recurs adreçat tant als espectadors nostàlgics com a les noves generacions de súpers. Aquest recull inclourà totes les trames i espectacles de la Festa dels Súpers, els videoclips i un recopilatori amb les millors històries que també s’emetrà al llarg de l’estiu al canal Super3 com un homenatge a la Família del Super3.

15 anys d’una història plena d’èxits

Va ser el setembre del 2006, quan el Roc, la Lila, el Senyor Pla i la resta de la Família van veure la llum tot simbolitzant un canvi d’etapa al Super3. Poc després, el 2009, va néixer el canal Super3, on la família també va tenir un paper important, i va donar pas a un seguit d’anys en què es va omplir l’Anella Olímpica de Montjuïc amb motiu de la Festa dels Súpers i al so d’unes cançons que han esdevingut referents per a súpers d’arreu: «Uh! Oh! No tinc por!», «Connectem», «Arkandú» o «Tots som súpers».

L’exitosa trajectòria inclou un musical en col·laboració amb Dagoll Dagom, que va reunir 70.000 espectadors en una sola temporada, tres discos d’or i tres de platí, visites a hospitals d’arreu de Catalunya de la mà de Pallapupas o la presència a La Marató i en festivals de prestigi, com el de Cap Roig, en diverses edicions. Però, sens dubte, el moment àlgid d’aquesta família televisiva arribava cada any amb motiu de la Festa dels Súpers, que al fil de les seves aventures, va batre tots els rècords d’assistència edició rere edició, amb 420.000 espectadors en un sol cap de setmana com la xifra de més afluència.

A més de les xifres, la Família ha estat un referent de valors i missatges positius. La importància del treball en equip, els bons hàbits o el respecte envers els altres han estat alguns dels temes de les històries i cançons. Marc Parrot, autor i productor de la majoria de temes, recorda que «treballar amb actors que no eren cantants professionals va ser un repte des del principi, però vam saber trobar camins a través de la interpretació dels seus personatges». «La Lila tenia un altre tipus de complexitat», rememora, «perquè n’aprenia tan de pressa que sovint li havia de demanar que no adoptés recursos de cantants més adultes, perquè contradeien el seu paper de nena dins la sèrie».

Ester Vázquez, que ara estudia interpretació i inicia una carrera musical en solitari, va ser la Lila des de ben petita i durant una desena d’anys. Assegura que «aquest projecte em va canviar la vida, em va ajudar a vèncer la meva timidesa i a créixer personalment i professionalment». Juntament amb Ferran Vilajosana (Roc) i Neus Ballbé (Pati Pla) i tota la resta es van convertir en referents dels súpers, que seguien les seves històries a la televisió, les plataformes digitals del Super3 i totes les activitats del club que s’organitzaven arreu del territori.

Albert Ausellé (Fluski) destaca que «la cara dels nens quan vas vestit de personatge és una cosa que mai oblidaré, com si fossis un rei mag». Berta Errando (Àlex) i Joan Valentí (Pau) eren els pares de la casa i defineixen l’experiència com «una de les coses més meravelloses que ens ha passat a la vida». En els mateixos termes s’expressen les darreres incorporacions, Norma Pujol (Nenúfar)Laia Pardo (Matoll) i Pau Oliver (Dan), que recorda que «vaig assistir com un nen més a la primera Festa dels Súpers de la família l’any 2007 i en vaig acabar formant part en aquesta darrera etapa».

Domènec de Guzman Ciscar (Senyor Pla) i David Marcè (Rick), també conegut pels seus personatges del «Polònia» (Mas, Aznar…), han estat els dos malvats de Catalunya durant tots aquests anys. «Gus», que és com tots anomenen Domènec de Guzman, descriu que «una de les coses més impactants era rebre l’esbroncada d’un estadi ple com el de Montjuïc. És una barreja de sensacions que has de saber gestionar».

La història mai explicada de la Família del Super3, en un llibre amb material inèdit

Amb motiu d’aquest comiat, La Galera i el Super3 han publicat un llibre amb la història mai explicada de la família preferida de la televisió, que conté els secrets i les anècdotes més divertides de tots aquests anys. Aquest llibre surt a partir d’una idea de Gerard Hausmann, director del programa «La Família del Super3».

«La Família del Super3. La història mai explicada» és un recull visual amb més de 200 imatges inèdites i un 90% de material inèdit del programa de televisió i també de les festes multitudinàries a l’Estadi Olímpic. El llibre inclou els dissenys i esbossos d’Inocuo, artista gràfic internacionalment conegut i responsable de la imatge de la família des del primer dia. El llibre recull també altres aspectes desconeguts pel gran públic, com que l’animador previ als espectacles era un jove Joan Dausà, o que entre la bona pila d’actors, actrius i ballarins que han format part d’aquesta aventura hi ha noms tan coneguts com Anna Moliner, Anna Castillo («El olivo», «La llamada», «Adú») o Vicky Luengo («Antidisturbios»).

Una nova ficció per al Super3

Coincidint amb el final de la Família del Super3, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) acaba de publicar una convocatòria pública per a la presentació de propostes de serveis de producció del nou projecte de ficció del Super3.

L’empresa de producció audiovisual que resulti seleccionada en aquesta crida pública haurà de portar a terme un projecte multicanal del Super3 basat en un format i en uns personatges de ficció preestablerts per la CCMA.

Aquest nou projecte de ficció serà una de les noves propostes de la nova etapa del Departament d’Infantils de TV3, liderat per Laia Servera, coneguda per la seva trajectòria al capdavant de l'»InfoK», el multipremiat informatiu infantil del canal Super3.

N. P.

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.