De la mateixa manera que al setembre tornem al treball i a l’escola, la televisió pública valenciana continua estrenant novetats en la programació de cara a la tardor, quan passem més temps a casa.

La setmana ha començat amb molt bona acollida dels programes Zoom, que va aconseguir un 4,9% d’audiència dilluns, i Cartes en Joc que va pujar anit fins al 7,1%.

À Punt ens reserva estrenes i noves temporades de programes que han rebut el vistiplau de l’audiència. Aquest dijous el prime time oferirà un menú deliciós per a tota la família: TàP Zàping, Trau la Llengua i Una habitació amb vistes, ens acompanyen a partir de les 22:00 hores.

TàP és un programa de zàping que recull  els continguts de la televisió d’À Punt Mèdia, les xarxes i l’actualitat social, elaborant un nou discurs mitjançant diverses seccions que tenen en comú el to humorístic.

Les emissions setmanals del programa Tot À Punt s’han consolidat i han estat presents setmanalment en la graella de la televisió d’À Punt Mèdia des del capítol 1, emés l’1 de gener de 2020, fins a l’actualitat, amb emissió el dijous a la nit, únicament amb una pausa d’estiu durant el mes d’agost.

En línia de continuïtat amb les anteriors temporades, té un presentador, Lluís Cascant, que fa un monòleg inicial i condueix les seccions que contenen entrevistes i enquestes de carrer. L’extensa compilació de moments divertits i pífies viscuts durant la setmana en la programació d’À Punt és un dels eixos de TàP. S’hi reforcen seccions com ara les entrevistes fake, per a les quals tenim actors especialistes que imiten personatges famosos. En aquesta temporada es manté l’augment de producció de vídeos manipulats.

Trau la llengua celebrarà els 100 programes

El programa d’entreteniment a la recerca de paraules, expressions i maneres curioses d’anomenar les coses en valencià enceta la sisena temporada. Amb seccions com “D’on són”, “Paraules en risc” o “Cada mot al seu lloc” en què riurem i aprendrem alhora.

En aquesta sisena temporada hi participen alcaldes de pobles de tots els partits en la secció “Paraula de” explicant a l’audiència d’À Punt, quina és la seua paraula o expressió favorita en valencià i per què.

Trau la llengua ha estat un dels programes més reconeguts i valorats per l’audiència d’À Punt Mèdia des dels inicis de les seues emissions. És l’únic programa que ha tingut continuïtat des de l’antiga RTVV i aquesta temporada compleix els 100 programes en emissió. Els presentadors, els còmics Xavi Castillo i Pepa Cases, han mantingut l’esperit didàctic i humorístic del programa, que es va iniciar amb Eugeni Alemany, i hi ha aportat la seua personalitat particular i original.

 Molt més que llibres amb Irene Rodrigo

 Una habitació amb vistes és una producció associada amb les productores NAKAMURA FILMS i SUICA PRODUCTIONS, un programa cultural que mostra l’art com un reflex de les nostres vides.

Una habitació amb vistes demostra que visitar un museu et pot alleujar l’ànima més que un bon psicòleg. Una pel·lícula et convida a revisar compartiments vitals que habitualment desatens, però que, alhora, són els que et fan humà. L’espai presentat per Irene Rodrigo, ens acompanyarà durant les pròximes huit setmanes i parlarà de la mort, el plaer, el treball i la normalitat entre altres temes.

Aquesta setmana el tema central és la intolerància. Ningú no pot afirmar que és cent per cent tolerant. Irene tampoc ho és, però el que encara no sap és què tolera i què no. Per a esbrinar com és d’intolerant, s’endinsarà en mons com el del feixisme, el del masclisme o el de l’aporofòbia, allà on aquesta actitud és predominant.

Dues pel·lícules per a recordar els 20 anys de l’11S

Per a encetar el cap de setmana del 20 aniversari dels atemptats de l’11S, À Punt ha programat dues pel·lícules que recorden la tragèdia. Divendres a les 22:00 hores s’emetrà Tan fort i tan a prop amb Sandra Bullock, Tom Hanks, Thomas Horn i Zoe Caldwell.

El melodrama conta la història des de la mirada d’un orfe dels atemptats. El protagonista, Oskar Schell, un xiquet d’onze anys, és inventor, dissenyador de joies, astrofísic i pacifista. Després de la mort de son pare en els atemptats de l’11S, Oskar troba un misteriós sobre amb una clau i es llança a la cerca del pany que pot obrir aquesta clau.

Dissabte, a les 21:45 hores, en acabar l’informatiu NTC Nit, serà el torn de World Trade Center. L’11 de setembre de 2001, dos avions de passatgers s’estavellen contra les Torres Bessones de Nova York. Dos policies, el sergent John McLoughlin, interpretat per Nicholas Cage, i Will Jimeno, per l’actor Michael Peña, ajuden les persones afectades per la tragèdia.

N. P.

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.