La sala Luis García Berlanga del teatre Rialto va acollir, divendres, la presentació del nou Bon Dia TV, el canal conjunt de continguts audiovisuals dels territoris de l’àmbit lingüístic conjunt entre els territoris del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya. Aquest canal ja disponible en Bondiatv.org ha estat impulsat per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va donar la benvinguda als assistents a l’acte i va explicar que «des de Cultura de la Generalitat no només estem satisfets  del canal  ‘Bon dia TV’, sinó que hem contribuït a fer-lo possible. Per això en els nostres pressupostos hem inclòs una partida econòmica per a aquesta nova plataforma que tendeix ponts en l’audiovisual dels tres territoris, que és magnífic per al nostre sector cultural. Sempre ens tindreu al vostre costat per avançar i acompanyar el nostre sector cultural amb noves finestres de difusió i per això des de la nostra Conselleria continuarem treballant perquè també es garanteixi això en el principal servei d’acompanyament a la indústria audiovisual valenciana, à Punt, la televisió pública de les valencianes i els valencians». La presentació va estar a càrrec de la presidenta en funcions de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Mar Iglesias; la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, i el director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, que van mostrar la seua satisfacció en l’estrena d’aquesta nova etapa del canal Bon Dia TV.

La presidenta de la CVMC, Mar Iglesias va destacar que «el Bon Dia TV que presentem avui és fruit de l’excel·lent relació que tenim i de la voluntat de mostrar, de manera conjunta, els continguts audiovisuals que fem les tres televisions del mateix àmbit lingüístic».

Per a Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA, «és molt important unir la indústria audiovisual i el talent» i va voler remarcar que «Bon dia TV és un aparador i no és competència per a cap de les televisions que la conformen, tot el contrari».

Andreu Manresa, director general d’IB3, va insistir en el fet que «Aquest és un acte per normalitzar i sumar per a tothom el major canal digital creatiu, cultural i amb tradició en llengua catalana a Internet. És la suma de tres mirades mediterrànies compartides en una llengua comuna».

La programació té un caràcter social i cultural conformat per documentals, sèries, llargmetratges i programes amb una temàtica variada per tal de donar visibilitat a la producció pròpia de qualitat de les diferents televisions.

A l’acte també hi van assistir el diputat a les Corts, Joan Baldoví, la presidenta de la Comissió de Les Corts de Radiotelevisió Valenciana i l’Espai Audiovisual, Estefania Blanes, la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, el director general de política lingüística, Ruben Trenzano,  el Secretari Autonòmic de Vicepresidència, Iván Castañón, el Secretari Autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, el diputat de Junts Xcat, Josep Riera i la vicepresidenta del Consell de l’Audiovisual, Dolors López.

A més també van voler acompanyar a les tres entitats en aquesta ocasió, la presidenta del Consell de la Ciutadania de la CVMC, Julia Sevilla i representants de les diferents entitats i associacions com ara Plataforma per la Llengua, Escola Valenciana, Plataforma per la Reciprocitat, Acció Cultural del País Valencià, entre altres.

N. P.

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.