[Actualitzat 28/05/21] La pròxima setmana hi ha novetats a la graella de la televisió d’À Punt. Per una banda, els dilluns a la nit Crònica Mèdica dona pas al periodisme d’investigació que ens oferirà Zoom, el nou programa presentat per Bérnar Giménez, i que en la seua primera edició s’endinsarà en el camp valencià de la taronja per a explicar-nos si hi ha explotació laboral. Per una altra banda, els dimecres, un cop acabada la temporada de Valencians al món, amb el seu millor resultat de la temporada amb el capítol dedicat a la Riviera Maya, torna El meu lloc al món amb la seua segona temporada, on descobrirem els llocs preferits de Samantha, Ferran Gadea, Boris Izaguirre, Arkano, Elvira Lindo, Eugeni Alemany, entre molts d’altres.

Una altra de les novetats que us desvetllem, en primícia, és que la nova temporada ens té preparat un nou concurs que s’emetrà tot just abans de l’NTC nit, cap a les 20.15 h i que estarà presentat per Maria Juan, i produït per Secuoya al CPP de Burjassot, que començarem a veure a finals d’agost. La franja del concurs l’ocupava fins ara la recepta de cuina del Bona Vesprada i l’NTC Comarques, que desapareix i els seus continguts van a parar a les diverses edicions dels NTC, però també al renovat A la Ventura, que passa de ser setmanal a diari en la franja matinal.

Les novetats, però, no acaben aquí. De cara a la nova temporada de tardor, els serveis informatius de la casa tindran una rentada de cara i vindran totalment renovats, tant pel que fa a l’espai com a les cares que ens faran arribar l’actualitat del dia. Tal com publicava, també en primícia, ELXMÈDIA aquest dimecres a les xarxes socials, el primer canvi el veurem a Les notícies del matí, que estrenarà un nou plató polivalent que servirà tant per a la ràdio com per a la tele i donarà més agilitat en cas de notícies d’última hora, fent que siga més fàcil donar-hi cobertura al mateix temps a la ràdio i a la tele. Les cares que fins ara estaven al capdavant d’aquesta edició deixaran d’estar-ho i Jèssica Crespo, la primera veu que es va escoltar a les ones de la ràdio d’À Punt, prendrà les regnes de l’espai, això sí, de 8 a 10 h, una hora menys que fins ara. La parella formada per Clara Castelló i Àlex Sanjaime, com dèiem, deixen l’informatiu matinal. Clara, per la seua part, es farà càrrec d’un renovat Terra Viva, mentre que Àlex… bé, d’Àlex en parlem d’aquí a uns moments, ja que les novetats segueixen amb l’edició de la nit de l’informatiu televisiu, fins ara presentat per Rosa Romero, que canviarà les càmeres de televisió pels micròfons de la ràdio, on es farà càrrec, juntament amb Àlex Sanjaime, ara sí, de Les notícies de la nit. Queda, doncs, per saber qui estarà al capdavant de l’NTC Nit de la tele, que tindrà, a més a més, horari fixe a les 21.00 h. [Actualització al final de l’article]

Tot això, com dèiem amb un decorat d’informatius renovat, amb nova línia gràfica i sonora i un nou ritme informatiu, que ens permetrà copsar l’actualitat més immediata del nostre territori i del món. Un decorat que es començarà a montar en les pròximes setmanes, així que no tardarem a veure canvis d’ubicació en els informatius de la cadena, segurament un cop acabada la temporada de Les notícies del matí.

A més a més, al setembre arribarà el programa Tresors amb història, conduït per Carolina Ferre, i produït per El Terrat (grup Mediapro) i Sunrise Pictures, que recorrerà, cada setmana, en horari de màxima audiència, el nostre territori a la recerca d’aquells objectes que tinguen una història al darrere i siguen representatius del nostre patrimoni. Es tracta d’una adaptació del format irlandès National Treasures.

La graella de tardor està pensada per a tindre més hores en directe durant el day time i aconseguir arribar al màxim de públic possible amb la immediatesa i força que proporciona el directe. Hi haurà més novetats que, a hores d’ara, encara no us podem contar.

[Actualització]

Segons rectifica ELXMÈDIA en la informació publicada pel que fa a l’informatiu NTC Nit, seran finalment Rosa Romero i Àlex Sanjaime qui presentaran l’informatiu a la televisió i no a la ràdio com s’havia especulat inicialment.

Héctor Prades

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

1 comentario

  1. Robert Responder

    À Punt Mèdia té, a hores d’ara, un greu problema de fidelització de l’audiència que es tradueix en fets com ara que un espai informatiu signe els seus respectius màxim y mínim d’audiència en dos jornades consecutives. Els constants canvis de cares que han caracteritzat À Punt Mèdia des dels seus inicis — tant a la TV como a la ràdio — no afavoreixen res este aspecte i, és més, contribueixen a què l’audiència es perda i desconnecte encara més dels mitjans de comunicació públics valencians. Com a exemple, Victòria Maso al NTC Migdia: un rostre ben assentat — i que ja comença a ser familiar a moltes llars — durant les dues últimes temporades a la mateixa franja i que, des de fa uns mesos, aconsegueix diàriament xifres excel·lents.