Demà, dijous, a les 23.25, TV3 estrenarà la segona temporada de “Pep”, una comèdia dramàtica que explica la vida de la família Alcover davant el deteriorament progressiu del padrí, Josep, interpretat per Miquel Gelabert. Els capítols nous continuen girant entorn de l’Alzheimer, amb els mateixos protagonistes, com Toni Gomila i Llum Barrera, i amb noves incorporacions, com la prestigiosa actriu catalana Núria Hosta i el reconegut actor de l’escena balear Rodo Gener.

Aquesta sèrie d’IB3, produïda per Singular Audiovisual, ha estat dirigida per Ferran Bex, Juan Ortega i Miquel Verd. Després de l’emissió a la televisió pública balear, ara es podrà veure a TV3, fruit de la col·laboració entre els mitjans de la CCMA i d’IB3.

 Després de la primera temporada, en què l’Alzheimer apareix de cop a casa dels Alcover, els dotze capítols nous de la segona temporada estaran marcats per la manera d’afrontar la malaltia del Josep, el farmacèutic de tota la vida del poble on viuen. Malgrat tot, la vida continua per a en Pep (Toni Gomila), el seu germà Toni (Joan Miquel Artigues) i la seva filla Laura (Caterina Adrover).

El protagonista de la sèrie és en Pep, un petit empresari mallorquí d’èxit massa centrat en la feina, que fa un canvi radical en descobrir que el seu pare té un deteriorament cognitiu lleu, l’avantsala de l’Alzheimer. Aquest és el fil conductor de “Pep”, una sèrie que dona veu a la malaltia i els efectes que té al seu entorn. Als nous episodis, està en joc la seva vida sentimental: haurà de decidir si torna amb la seva dona, Joana Maria (Llum Barrera), o comença una relació amb la doctora Elena (Judith Diakhate). Aquesta segona temporada també mostrarà com el Toni afronta l’adeu del Klaus (Albert Mèlich) i com viu la Laura l’entrada a l’adolescència, enmig d’una complicada situació al seu entorn.

Entre les sorpreses i girs que representaran la tornada de la sèrie, hi ha l’aparició de nous personatges, que trasbalsaran la vida tranquil·la del poble: el director del banc (Rodo Gener), la nova farmacèutica (Maria Bauçà), els amics de la Laura (Edurne Pericás i Alex Escalona) i d’una amiga molt especial del Pep, que també té Alzheimer  (Núria Hosta). I també hi haurà alguna reaparició, com la de l’ajudant de farmàcia (Alba Brunet), que cal veure amb quines intencions torna.

Aquesta segona temporada, a més, la sèrie compta amb un videoclip del grup mallorquí Da Souza.

Capítol 1. “No vull viure aquí”

En el primer capítol de la segona temporada, en Pep s’ha d’acostumar a conviure de nou amb el seu pare i el seu germà, però cap dels dos facilita aquesta nova situació. A més, en Josep es troba desorientat i insisteix a tornar a casa seva. La Laura es queixa perquè ningú li explica què passa, mentre en Toni intenta superar la ruptura amb en Klaus. Per altra banda, en Pep se sent contrariat pels seus sentiments i ha de triar entre començar una relació amb l’Elena o tornar amb la Joana Maria.

La sèrie i l’Alzheimer

En Josep és un home de 64 anys, vital i de caràcter fort, tota una institució del poble on viu. Durant 40 anys, ha estat al capdavant de l’única farmàcia que hi havia i espera que el seu fill Pep segueixi la tradició familiar. Darrerament té petits oblits i diu que són coses de l’edat, però amaguen un fet més dramàtic: en Josep té un deteriorament cognitiu lleu, amb uns símptomes que aniran avançant cap a l’Alzheimer.

Mostrar les fases d’aquesta malaltia i els seus efectes, a través del drama i la comèdia, és l’objectiu de “Pep”, que reflexiona sobre l’Alzheimer, tenint en compte el paper dels cuidadors. Situada entre la divulgació i l’entreteniment, és una sèrie en què totes les trames i els conflictes giren al voltant de com la malaltia afecta l’entorn del Josep i com la seva família i les seves decisions també l’afecten a ell. A la segona temporada, a més, apareix la Clara, una amiga de tota la vida del Josep, que també té Alzheimer, però en estat més avançat.

El protagonista de la història és el fill del Josep, en Pep, un home d’uns 45 anys, casat amb la Joana Maria. Egoista, molt centrat en la seva feina i en ell mateix, la malaltia del seu pare fa trontollar tot el seu món. La notícia, que al principi considera una desgràcia, acabarà sent la seva salvació: gràcies al seu pare, aprendrà a aturar el temps i a gaudir del que realment és important a la vida, enmig d’una situació que acabarà unint més tota la família.

Creada per David J. Nadal, dirigida per Ferran Bex, Juan Ortega i Miquel Verd, “Pep” és una sèrie d’IB3 produïda per Singular Audiovisual, interpretada per Toni Gomila, Miquel Gelabert, Llum Barrera, Judith Diakhate, Joan Miquel Artigues, Caterina Adrover, Carles Molinet, Núria Hosta, Maria Bauçà i Rodo Gener, entre d’altres.

N. P.

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.