TV3 i Catalunya Ràdio seguiran en directe els actes de la Diada Nacional de Catalunya i oferiran programes especials per informar sobre la manifestació convocada a Barcelona. La programació especial començarà demà, amb la transmissió del lliurament de les medalles d’honor del Parlament i del missatge del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

La Diada a TV3

Divendres, 10 de setembre

La vigília de la Diada, a les 18.00, el 3/24 transmetrà en directe el lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya, que aquest any s’atorga a totes les víctimes de la repressió i als col·lectius jurídics que les defensen. El programa “Tot es mou” també hi farà connexions.

A les 21.00, s’emetrà el missatge institucional del president de la Generalitat, Pere Aragonès, des del recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. L’emissió es farà de manera simultània per TV3 i el 3/24, des d’on es farà en llenguatge de signes.

Dissabte, 11 de setembre

L’Onze de Setembre, TV3 i el 3/24 emetran en simultani bona part de la jornada, per informar de l’actualitat del dia. Des de les 8.00 i fins a les 14.30, emetran rodes informatives, conduïdes per Ariadna Oltra, per fer el seguiment de la celebració de la Diada arreu del territori i, en especial, de les ofrenes al monument a Rafael Casanova.

La programació especial continuarà a la tarda. A partir de les 17.00, TV3 i el 3/24 emetran l’“Especial informatiu 11S: la manifestació”. Cristina Riba conduirà aquest espai, que transmetrà en directe la manifestació organitzada per l’ANC a Barcelona.

Un cop acabada la manifestació, a les 18.30, Xavier Graset prendrà el relleu de Cristina Riba per, ja des del plató, analitzar el decurs de la jornada. L’“Especial informatiu 11S: l’anàlisi”, que s’emetrà també per TV3 i el 3/24, oferirà les últimes connexions des del carrer i comptarà amb l’anàlisi dels periodistes Ferran Casas, Milagros Pérez Oliva, Toni Aira i Gemma Ubasart.

La programació especial de l’11 de setembre acabarà a les 22.00 amb la transmissió en directe per TV3 de l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, que es farà a les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch, a Montjuïc. Aquest any, l’acte té com a tema central el 50è aniversari del discurs de Pau Casals davant de l’Assemblea General de l’ONU. La transmissió anirà a càrrec del cap de política dels serveis informatius de TV3, Jordi Pons.

La Diada a Catalunya Ràdio

Divendres, 10 de setembre

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació emetran el missatge institucional del president de la Generalitat amb motiu de la Diada, a les 21.00. Abans, a  les 18.00, Catalunya Informació transmetrà en directe l’acte d’entrega de la Medalla d’Honor del Parlament.

Dissabte, 11 de setembre

Dissabte, des de primera hora del matí, els serveis informatius de Catalunya Ràdio explicaran l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova a Barcelona i els actes institucionals previstos arreu del país. A les 14.00, Gemma Bonet recollirà tota l’actualitat del matí en un especial “Catalunya Migdia” centrat en la Diada.

A la tarda hi haurà diversos punts de connexió a la manifestació organitzada per l’ANC, per informar de tot el que passi en un programa especial des de les 16.00, amb Laura Rosel i Òscar Fernández.

A continuació, l’equip del “Catalunya nit”, amb Kilian Sebrià al capdavant, agafarà el relleu per retransmetre l’acte institucional de la Diada. Serà un programa especial que anirà des de les 21.00 fins a les 23.00.

Pel que fa a “El suplement”, a partir de les 9.00, el programa de Roger Escapa seguirà l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova amb els seus protagonistes. Després, es farà una taula rodona per recordar els 20 anys dels atemptats de l’11 de setembre amb la periodista de TV3 Núria Bacardit i el periodista de Catalunya Ràdio Kilian Sebrià. També hi participaran el professor d’ESADE Fran Carreras i l’investigador Salvador Macip. A partir de les 12.00 es farà el seguiment de l’acte d’Òmnium.

N. P.

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.